De visie van BALD architecture.

BALD architecture wordt gekenmerkt door een no-nonsens mentaliteit, wat zichtbaar wordt in zowel de ontwerpen als in de manier van werken. De architectuur van BALD architecture kenmerkt zich door een eenduidige vormgeving. De ontwerpen zijn opvallend, maar niet opdringerig. Door het gebruik van heldere lijnen en sterke ideeën vormen de gebouwen een toegevoegde waarde aan hun omgeving.

Opvallende ontwerpen, eenvoudige opzet

De ontwerpen van BALD architecture zijn opvallend, eenvoudig en helder van opzet. Ook bij een complexe vraagstelling wordt een heldere vormgeving bereikt.

Een goed voorbeeld hiervan is het ontwerp voor IKC Tijstroom, een basisschool met medisch kinderdagverblijf van 1800m2 in Zaandam. Omdat de fundering van de in de jaren ’70 ontworpen school die hier gestaan had nog in tact was diende deze gebruikt te worden voor de nieuwe school. Dit betekent een zeer rafelige contour. Door de grote luifel bij de lokalen is de school nu toch één geheel. Een helder vormgegeven paviljoen in een park.

Oplossingen die verdergaan dan het voordehand liggende.

Door goed te luisteren naar de vraag en deze de tijd te geven om in te laten werken ontstaan er oplossingen die verder gaan dan het voor de hand liggende. Dit leidt tot effectieve oplossingen zoals bij de verbouwing van een monument aan de Kromme Waal in Amsterdam.

Hierbij bleek het bovenste appartement moeilijk in te delen. Onder de kap was de slaapkamer gedacht, de verdieping daaronder als woonverdieping. De zolder was echter te smal om goed een bed neer te zetten, de woonverdieping eigenlijk te laag voor het luxe appartement wat het moet worden. Door de slaapkamer op de woonverdieping te maken is deze nog steeds ruim indeelbaar en is er een vide tot aan de kap mogelijk die de woonverdieping veel meer hoogte en kwaliteit geeft. De overgebleven ruimte op de zolder ervaar je nu al iets extra’s. Het slechtste appartement is hiermee de mooiste geworden.

Krachtige ontwerpen met visie.

De meerwaarde van BALD architecture blijkt uit de manier hoe de visie verweven wordt met de opdracht. Bijvoorbeeld bij de tijdelijke inrichting van een kantoorpand in Zaandam.

Door de glazen wandpanelen horizontaal te stapelen in plaats van verticaal te monteren, zoals gebruikelijk is, oogt de inrichting niet meer als een standaard kantoor, zonder dat dit extra kosten met zich mee heeft gebracht. Samen met de gekozen materialen en de ontwerpen voor het koffiemeubel en de balie is de tijdelijke huisvesting prettig en straalt het de zakelijke efficiëntie uit die de opdrachtgever voor ogen heeft.

Snel en effectief.

Door de opleidingen van Maarten Steunenberg van MTS tot Academie van Bouwkunst en zijn werkervaring van timmerman tot architect vertaalt BALD architecture elke ambitie in een degelijk, bouwbaar plan. Alle werkzaamheden, zoals ook de bouwkundige uitwerking van de verbouwing van een basisschool in Zaandam, worden snel en effectief uitgevoerd, zonder ruis op de lijn.

BALD architecture, eenvoudig opvallend.

UA-28592347-1