Zaans Natuur en Milieucentrum

De opdracht:

‘Het ZNMC in Zaanstad krijgt een mooie nieuwe locatie in het Darwinpark bij de nieuwe oversteekplaats aan de Twiskeweg. Vanzelfsprekend moet dit een van de duurzaamste gebouwen van Zaanstad worden. Het gebouw moet ruimte bieden aan het ZNMC, een kinderdagverblijf en een horecagelegenheid, die grenst aan de nieuwe natuurspeelplaats.’

Type project.

onderwijs

nieuwbouw

overige projecten

De werkwijze:

Het ontwerpproces is nog in volle gang. Samen met het ZNMC, de gemeente Zaanstad en nog vele andere partijen wordt gewerkt aan een zo duurzaam mogelijk gebouw wat goed op zijn locatie past.

Het antwoord:

De nieuwbouw van het ZNMC is gelegen in het Darwinpark, wat een restant lijkt van de landbouwgronden die hier lagen voordat Poelenburg en Peldersveld gebouwd werden. De oude Zaanse schuren en pakhuizen die hier stonden zijn vaak gemaakt van zwart hout met witte accenten en rode daken, en zijn daarmee een onlosmakelijk onderdeel van het Zaanse landschap. De materialisering en kleurstelling van het nieuwe ZNMC is hierop geïnspireerd. Het gebouw is niet historiserend, maar borduurt voort op deze traditie met een modern gebouw, specifiek toegesneden op zijn functie en vormgegeven met de daarvoor meest geschikte materialen.

Werkwijze en oplossingen die verdergaan dan het voor de hand liggende

Door goed te luisteren naar de vraag en deze de tijd te geven om in te laten werken ontstaan er oplossingen die verder gaan dan het voor de hand liggende.

Ontwerp.

De ontwerpen van BALD architecture zijn opvallend, eenvoudig en helder van opzet. Ook bij een complexe vraagstelling wordt een heldere vormgeving bereikt. Onze meerwaarde blijkt uit de manier waarop de ontwerpvisie verweven wordt me de opdracht.

Bouwkundig tekenwerk.

Door de opleidingen van Maarten Steunenberg van MTS tot Academie van Bouwkunst en zijn werkervaring van timmerman tot architect vertaald BALD architecture elke ambitie in een degelijk en bouwbaar plan. Alle werkzaamheden worden snel en effectief uitgevoerd, zonder ruis op de lijn.

Bouwaanvraag.

Het bureau heeft veel ervaring met alle procedures van de aanvraag voor een omgevingsvergunning. De plannen worden effectief door de procedure en de beoordeling door welstand geloodst.

Esthetische begeleiding tijdens de bouw.

Bij complexe opgaven wordt vaak een externe bouwbegeleider aangesteld. BALD architecture behoud echter de rol van esthetisch begeleider zodat het uiteindelijk gebouwde resultaat de juiste vertaling is van de bij het ontwerp geformuleerde opgave.

neem contact op
met maarten

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis.

UA-28592347-1