Woonhuis ROE

De opdracht:

‘Een prettig woonhuis met een warme uitstraling. Niet zo strak modern, maar wel eigentijds. Er zijn vijf slaapkamers nodig, en een grote garage en luxe man-cave zijn wel erg gewenst.’

Type project.

nieuwbouw

woonhuis

De werkwijze:

Foto’s zeggen meer dan duizend woorden, referentiebeelden van de opdrachtgever helpen altijd om een goed beeld van de gewenste uitstraling te krijgen. Deze vormden bij dit huis dan ook het startpunt van het ontwerpproces. Van daaruit zijn het karakter van de woning, de gewenste functies en het maximale budget met elkaar in balans gebracht tot een coherent ontwerp.

Het antwoord:

Een huis in warme kleuren en veel hout, met het de uitstraling van een boomhut. De gezamenlijke ruimten zoals de woonkamer en de keuken zijn rondom de stam gegroepeerd. Op de verdieping, als hutten in de boom, liggen de slaapkamers. Allemaal afzonderlijk herkenbaar.

Werkwijze en oplossingen die verdergaan dan het voor de hand liggende

Door goed te luisteren naar de vraag en deze de tijd te geven om in te laten werken ontstaan er oplossingen die verder gaan dan het voor de hand liggende.

Ontwerp.

De ontwerpen van BALD architecture zijn opvallend, eenvoudig en helder van opzet. Ook bij een complexe vraagstelling wordt een heldere vormgeving bereikt. Onze meerwaarde blijkt uit de manier waarop de ontwerpvisie verweven wordt me de opdracht.

Bouwaanvraag.

Het bureau heeft veel ervaring met alle procedures van de aanvraag voor een omgevingsvergunning. De plannen worden effectief door de procedure en de beoordeling door welstand geloodst.

Bouwkundig tekenwerk.

Door de opleidingen van Maarten Steunenberg van MTS tot Academie van Bouwkunst en zijn werkervaring van timmerman tot architect vertaald BALD architecture elke ambitie in een degelijk en bouwbaar plan. Alle werkzaamheden worden snel en effectief uitgevoerd, zonder ruis op de lijn.

neem contact op
met maarten

UA-28592347-1