Villa dV

De opdracht:

De producent van een bouwsysteem voor zeer energiezuinige woningen wil een ontwerp voor zijn nieuwe huis. De villa moet een oppervlakte hebben van ruim 600m2, inclusief zwembad. Vanzelfsprekend moet het gebouwd worden in het eigen bouwsysteem wat bestaat uit geïsoleerde bekistingselementen waarin beton gestort wordt.

 

Type project.

nieuwbouw

woonhuis

De werkwijze:

Na een korte zoektocht van de gewenste uitstraling en naar wat binnen het beeldkwaliteitsplan past is deze moderne villa in rap tempo ontworpen en uitgewerkt. Natuurlijk moet je als leverancier van een bouwsysteem wel een huis hebben wat zo specifiek is dat het ook alleen maar in jouw bouwsysteem gebouwd kan worden. De overstekken rondom van 1 meter breed zijn sowieso al een blikvanger, maar de overkragende verdieping bij de garage van ruim 5 meter is een waar huzarenstuk.

Het antwoord:

Een prachtige villa met zwembad, zeer energiezuinig door de goede isolatie en toegepaste installaties. Maar bovenal een villa met een uitstraling die past bij de ambitie van de opdrachtgever.

Werkwijze en oplossingen die verdergaan dan het voor de hand liggende

Door goed te luisteren naar de vraag en deze de tijd te geven om in te laten werken ontstaan er oplossingen die verder gaan dan het voor de hand liggende.

Ontwerp.

De ontwerpen van BALD architecture zijn opvallend, eenvoudig en helder van opzet. Ook bij een complexe vraagstelling wordt een heldere vormgeving bereikt. Onze meerwaarde blijkt uit de manier waarop de ontwerpvisie verweven wordt me de opdracht.

Bouwaanvraag.

Het bureau heeft veel ervaring met alle procedures van de aanvraag voor een omgevingsvergunning. De plannen worden effectief door de procedure en de beoordeling door welstand geloodst.

Bouwkundig tekenwerk.

Door de opleidingen van Maarten Steunenberg van MTS tot Academie van Bouwkunst en zijn werkervaring van timmerman tot architect vertaald BALD architecture elke ambitie in een degelijk en bouwbaar plan. Alle werkzaamheden worden snel en effectief uitgevoerd, zonder ruis op de lijn.

neem contact op
met maarten

UA-28592347-1