Verbouwing en renovatie gemeentelijk monument te Amsterdam

De opdracht:

‘Een gemeentelijk monument waarvan geen tekeningen meer bestaan moet verbouwd worden tot drie luxe appartementen.’

Type project.

woonhuis

verbouw

De werkwijze:

Allereerst is het hele pand opgemeten en zijn hier technische tekeningen van gemaakt. Alle schuine vloeren en scheef staande wanden zijn hierop vastgelegd. Op basis van deze tekeningen zijn diverse varianten met mogelijke indelingen gemaakt. In nauw overleg met de opdrachtgever is één variant verder uitgewerkt tot de ideale indeling.

Het antwoord:

Een prachtig pand wat aan de buitenkant niet wordt aangetast en toch plaats bied aan drie nieuwe appartementen. In de appartementen komen de bijzondere locatie in het centrum van Amsterdam en de kwaliteiten van het monument samen met de luxe van een woning van 100m2 in de binnenstad.

Werkwijze en oplossingen die verdergaan dan het voor de hand liggende

Door goed te luisteren naar de vraag en deze de tijd te geven om in te laten werken ontstaan er oplossingen die verder gaan dan het voor de hand liggende.

Ontwerp.

De ontwerpen van BALD architecture zijn opvallend, eenvoudig en helder van opzet. Ook bij een complexe vraagstelling wordt een heldere vormgeving bereikt. Onze meerwaarde blijkt uit de manier waarop de ontwerpvisie verweven wordt me de opdracht.

Bouwkundig tekenwerk.

Door de opleidingen van Maarten Steunenberg van MTS tot Academie van Bouwkunst en zijn werkervaring van timmerman tot architect vertaald BALD architecture elke ambitie in een degelijk en bouwbaar plan. Alle werkzaamheden worden snel en effectief uitgevoerd, zonder ruis op de lijn.

Esthetische begeleiding tijdens de bouw.

Bij complexe opgaven wordt vaak een externe bouwbegeleider aangesteld. BALD architecture behoud echter de rol van esthetisch begeleider zodat het uiteindelijk gebouwde resultaat de juiste vertaling is van de bij het ontwerp geformuleerde opgave.

neem contact op
met maarten

UA-28592347-1