Verbouwing Britisch school of Amsterdam

De opdracht:

‘In het monumentale pand wil het schoolbestuur van drie leslokalen twee speellokalen maken.’

Type project.

onderwijs

verbouw

De werkwijze:

Omdat de tussengelegen wanden dragend zijn vindt er vooraf overleg plaats met een constructeur en wordt er een asbestinventarisatierapport opgesteld.

Het antwoord:

Uit oude tekeningen blijkt dat aan de gevelzijde vroeger een gang heeft gelopen. Hier zitten daarom al stalen balken in de wanden. De wanden onder deze balken worden verwijderd zodat de lokalen zonder constructieve ingrepen bij elkaar gevoegd kunnen worden. Alleen in de laatste wand moet een stalen portaal geplaatst worden.

Doordat de bestaande wanden grotendeels behouden blijven krijgt elk speellokaal verschillende plekken waardoor ze gezelliger zijn in te delen.

Werkwijze en oplossingen die verdergaan dan het voor de hand liggende

Door goed te luisteren naar de vraag en deze de tijd te geven om in te laten werken ontstaan er oplossingen die verder gaan dan het voor de hand liggende.

Ontwerp.

De ontwerpen van BALD architecture zijn opvallend, eenvoudig en helder van opzet. Ook bij een complexe vraagstelling wordt een heldere vormgeving bereikt. Onze meerwaarde blijkt uit de manier waarop de ontwerpvisie verweven wordt me de opdracht.

Bouwaanvraag.

Het bureau heeft veel ervaring met alle procedures van de aanvraag voor een omgevingsvergunning. De plannen worden effectief door de procedure en de beoordeling door welstand geloodst.

Bouwkundig tekenwerk.

Door de opleidingen van Maarten Steunenberg van MTS tot Academie van Bouwkunst en zijn werkervaring van timmerman tot architect vertaald BALD architecture elke ambitie in een degelijk en bouwbaar plan. Alle werkzaamheden worden snel en effectief uitgevoerd, zonder ruis op de lijn.

Bouwbegeleiding.

BALD architecture begeleidt de projecten het liefst van a tot z, dus tot en met de uiteindelijke oplevering. Hierdoor kunnen wij er voor zorgen dat het uiteindelijk gebouwde resultaat de juiste vertaling is van de bij het ontwerp geformuleerde opgave.

neem contact op
met maarten

UA-28592347-1