verbouwing appartement met grote kelder

De opdracht:

‘Bij een jaren ’30 appartement, gelegen op de begane grond, hoort een kelder waar geen daglicht komt. Omdat de kelder onder het hele appartement ligt is het zonde om hier geen gebruik van te maken. Als dit lukt kan de hele begane grond ingedeeld worden als woonverdieping.’

Type project.

woonhuis

kantoor

De werkwijze:

In de kelder is gezocht naar een goede indeling om hier twee slaapkamers, een badkamer en een berging te situeren. Belangrijkste vraag was hoe krijg je op een goede manier licht in de slaapkamers.

Het antwoord:

Aan de achtergevel zijn inpandig twee koekoeken gemaakt. Eén in een brede vensterbank, de ander in een keukenkastje. Hierdoor hoeft de gevel niet gewijzigd te worden, vallen de koekoeken op de begane grond niet op, maar komt er prachtig museaal licht in de slaapkamers.

Werkwijze en oplossingen die verdergaan dan het voor de hand liggende

Door goed te luisteren naar de vraag en deze de tijd te geven om in te laten werken ontstaan er oplossingen die verder gaan dan het voor de hand liggende.

Ontwerp.

De ontwerpen van BALD architecture zijn opvallend, eenvoudig en helder van opzet. Ook bij een complexe vraagstelling wordt een heldere vormgeving bereikt. Onze meerwaarde blijkt uit de manier waarop de ontwerpvisie verweven wordt me de opdracht.

Bouwkundig tekenwerk.

Door de opleidingen van Maarten Steunenberg van MTS tot Academie van Bouwkunst en zijn werkervaring van timmerman tot architect vertaald BALD architecture elke ambitie in een degelijk en bouwbaar plan. Alle werkzaamheden worden snel en effectief uitgevoerd, zonder ruis op de lijn.

Bouwbegeleiding.

BALD architecture begeleidt de projecten het liefst van a tot z, dus tot en met de uiteindelijke oplevering. Hierdoor kunnen wij er voor zorgen dat het uiteindelijk gebouwde resultaat de juiste vertaling is van de bij het ontwerp geformuleerde opgave.

neem contact op
met maarten

UA-28592347-1