Verbouwing appartement Herengracht Amsterdam

De opdracht:

‘Een klein appartement met een prachtig uitzicht op de Herengracht en de Westertoren moet gerenoveerd en opnieuw ingedeeld worden. Door de beperkte afmeting van het appartement is er eigenlijk maar plek voor een extra slaapkamer. Toch is er de wens om een soort logeerkamer te kunnen maken.’

Type project.

woonhuis

kantoor

De werkwijze:

Omdat het pand een gemeentelijk monument is mag de raamindeling aan de lichthof in het gebouw niet gewijzigd worden. Door goed te puzzelen en alle ruimten zo efficiënt mogelijk te positioneren kan de entreehal groter gemaakt worden dan strikt noodzakelijk en zorgt een te openen raam zelf voor prachtig daglicht.

Het antwoord:

In een van de wanden in de entreehal is een opklapbed geplaatst. De entreehal kan van de rest van de gang worden afgesloten door een schuifdeur, zo ontstaat er een prima logeerkamer met een raam. Als de logeerkamer niet in gebruik is kom je het appartement binnen in een prachtig ruime, lichte entree.

Werkwijze en oplossingen die verdergaan dan het voor de hand liggende

Door goed te luisteren naar de vraag en deze de tijd te geven om in te laten werken ontstaan er oplossingen die verder gaan dan het voor de hand liggende.

Ontwerp.

De ontwerpen van BALD architecture zijn opvallend, eenvoudig en helder van opzet. Ook bij een complexe vraagstelling wordt een heldere vormgeving bereikt. Onze meerwaarde blijkt uit de manier waarop de ontwerpvisie verweven wordt me de opdracht.

Bouwkundig tekenwerk.

Door de opleidingen van Maarten Steunenberg van MTS tot Academie van Bouwkunst en zijn werkervaring van timmerman tot architect vertaald BALD architecture elke ambitie in een degelijk en bouwbaar plan. Alle werkzaamheden worden snel en effectief uitgevoerd, zonder ruis op de lijn.

Bouwbegeleiding.

BALD architecture begeleidt de projecten het liefst van a tot z, dus tot en met de uiteindelijke oplevering. Hierdoor kunnen wij er voor zorgen dat het uiteindelijk gebouwde resultaat de juiste vertaling is van de bij het ontwerp geformuleerde opgave.

neem contact op
met maarten

UA-28592347-1