Uitbreiding tot de randen van het bestemmingsplan

 

De opdracht:

‘Een woonhuis 1898 is door de jaren heen verbouwd tot drie zelfstandige appartementen. Een van de appartementen is door de vorige eigenaar zonder vergunning aangebouwd in de achtertuin. De huidige eigenaar krijgt een aanschrijving van de gemeente dat dit appartement niet bewoond mag worden. Ook de bouwtechnische- en de woonkwaliteit van dit derde appartement laten nogal wat te wensen over. Sloop nieuwbouw van dit appartement is de enige goede oplossing.’

Type project.

verbouw

nieuwbouw

woonhuis

De werkwijze:

Allereerst is er een uitgebreide studie gemaakt van de ruimte voor aan- en uitbouwen binnen het bestemmingsplan en de mogelijkheden die de wet vergunningsvrij bouwen biedt. Door deze twee te combineren is er nog steeds een forse uitbouw mogelijk, maar wel in een ander volume dan wat er ooit gebouwd is. Nu uitgebreide communicatie met de jurist van de gemeente is ook hij er van overtuigd dat dit plan binnen de regels past.

Het antwoord:

Twee gerenoveerde appartementen in het oorspronkelijk woonhuis en een derde appartement aan de achterzijde. Alles binnen de wettelijke kaders en keurig met vergunning. Bouwkundig weer helemaal in orde en met een zeer chique uitstraling!

Werkwijze en oplossingen die verdergaan dan het voor de hand liggende

Door goed te luisteren naar de vraag en deze de tijd te geven om in te laten werken ontstaan er oplossingen die verder gaan dan het voor de hand liggende.

Ontwerp.

De ontwerpen van BALD architecture zijn opvallend, eenvoudig en helder van opzet. Ook bij een complexe vraagstelling wordt een heldere vormgeving bereikt. Onze meerwaarde blijkt uit de manier waarop de ontwerpvisie verweven wordt me de opdracht.

Bouwkundig tekenwerk.

Door de opleidingen van Maarten Steunenberg van MTS tot Academie van Bouwkunst en zijn werkervaring van timmerman tot architect vertaald BALD architecture elke ambitie in een degelijk en bouwbaar plan. Alle werkzaamheden worden snel en effectief uitgevoerd, zonder ruis op de lijn.

Bouwaanvraag.

Het bureau heeft veel ervaring met alle procedures van de aanvraag voor een omgevingsvergunning. De plannen worden effectief door de procedure en de beoordeling door welstand geloodst.

Esthetische begeleiding tijdens de bouw.

Bij complexe opgaven wordt vaak een externe bouwbegeleider aangesteld. BALD architecture behoud echter de rol van esthetisch begeleider zodat het uiteindelijk gebouwde resultaat de juiste vertaling is van de bij het ontwerp geformuleerde opgave.

neem contact op
met maarten

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis.

UA-28592347-1