Herindeling en restyling praktijkruimten Techniek Campus Den Helder

De opdracht:

‘De praktijklokalen van de Techniek Campus in Den Helder zijn aan vernieuwing toe. Naast een nieuwe indeling is het erg belangrijk om de sfeer van de lokalen weer te laten aansluiten bij de huidige tijd. De belangrijkste middelen hiervoor zijn:

 

  • Kleurstelling: De lichte kleuren versterken in hoge mate de professionele sfeer van de technologiegerichte leeromgevingen;
  • Passende verlichting: Het gebruik van geschikte verlichting draagt bij aan een moderne en efficiëntie uitstralen;
  • Kwalitatieve materialen: Hoogwaardige materialen, zoals bijvoorbeeld de toegepaste gietvloer, verstrekt de professionele uitstraling van de praktijkruimte;
  • Functionele inrichting: Een doordachte en functionele indeling van de ruimte is essentieel. Dit zorgt ervoor dat de ruimte niet alleen overzichtelijk is, maar ook efficiënt en veilig gebruikt kan worden.’

Type project.

onderwijs

verbouw

De werkwijze:

In aanloop naar de daadwerkelijke verbouwing worden enkele overleggen ingepland met de docenten die de verbouwing vanuit de school organiseren. De vloer dient helemaal leeg te zijn voordat de nieuwe gietvloer gemaakt kan worden, dit vergt voor de school de nodige coördinatie in verband met de laatste lessen van het jaar en de geplande examens. In een later stadium schuiven ook de aannemer en onderaannemers aan zodat in de zomervakantie de werkzaamheden vloeiend achterelkaar door kunnen plaatsvinden.

Het antwoord:

Bij de start van het nieuwe schooljaar staan de nieuwe praktijkruimten te blinken! Door de nieuwe indeling en kleurstelling, in combinatie met de vernieuwde verlichting, hebben de lokalen een moderne, frisse uitstraling gekregen waarmee ze goed aansluiten bij de huidige tijd.

Werkwijze en oplossingen die verdergaan dan het voor de hand liggende

Door goed te luisteren naar de vraag en deze de tijd te geven om in te laten werken ontstaan er oplossingen die verder gaan dan het voor de hand liggende.

Ontwerp.

De ontwerpen van BALD architecture zijn opvallend, eenvoudig en helder van opzet. Ook bij een complexe vraagstelling wordt een heldere vormgeving bereikt. Onze meerwaarde blijkt uit de manier waarop de ontwerpvisie verweven wordt me de opdracht.

Bouwkundig tekenwerk.

Door de opleidingen van Maarten Steunenberg van MTS tot Academie van Bouwkunst en zijn werkervaring van timmerman tot architect vertaald BALD architecture elke ambitie in een degelijk en bouwbaar plan. Alle werkzaamheden worden snel en effectief uitgevoerd, zonder ruis op de lijn.

Bouwaanvraag.

Het bureau heeft veel ervaring met alle procedures van de aanvraag voor een omgevingsvergunning. De plannen worden effectief door de procedure en de beoordeling door welstand geloodst.

Esthetische begeleiding tijdens de bouw.

Bij complexe opgaven wordt vaak een externe bouwbegeleider aangesteld. BALD architecture behoud echter de rol van esthetisch begeleider zodat het uiteindelijk gebouwde resultaat de juiste vertaling is van de bij het ontwerp geformuleerde opgave.

neem contact op
met maarten

UA-28592347-1