revilalisatie kantoor Actan Hoofddorp

De opdracht:

‘Zowel de uitstraling aan de buitenzijde als aan de binnenzijde zijn gedateerd. De vraag is dan ook om het gehele pand een revitalisatie te geven.’

Type project.

kantoor

De werkwijze:

Allereerst wordt er gekeken naar wat er is en behouden kan blijven. Bouwkundig is het pand op een paar punten na in prima conditie. Voor het interieur betekend de verbouwing dan dus ook hoofdzakelijk het schilderen en het leggen van nieuwe vloerbedekking. Het trappenhuis krijgt wel een heel nieuwe look. De buitengevel heeft kleine ramen en veel metselwerk waardoor het somber oogt. Door het aanbrengen van een donkere belijning bij de ramen en de entree een groot accent te geven van hout en zonnepanelen krijgt het gebouw meteen weer uitstraling.

Het antwoord:

Een relatief simpele ingreep van voornamelijk wat verf, nieuwe vloerbedekking en houten accenten zorgt er voor dat het gebouw er weer fris bij staat.

Werkwijze en oplossingen die verdergaan dan het voor de hand liggende

Door goed te luisteren naar de vraag en deze de tijd te geven om in te laten werken ontstaan er oplossingen die verder gaan dan het voor de hand liggende.

Ontwerp.

De ontwerpen van BALD architecture zijn opvallend, eenvoudig en helder van opzet. Ook bij een complexe vraagstelling wordt een heldere vormgeving bereikt. Onze meerwaarde blijkt uit de manier waarop de ontwerpvisie verweven wordt me de opdracht.

Bouwkundig tekenwerk.

Door de opleidingen van Maarten Steunenberg van MTS tot Academie van Bouwkunst en zijn werkervaring van timmerman tot architect vertaald BALD architecture elke ambitie in een degelijk en bouwbaar plan. Alle werkzaamheden worden snel en effectief uitgevoerd, zonder ruis op de lijn.

Bouwaanvraag.

Het bureau heeft veel ervaring met alle procedures van de aanvraag voor een omgevingsvergunning. De plannen worden effectief door de procedure en de beoordeling door welstand geloodst.

Esthetische begeleiding tijdens de bouw.

Bij complexe opgaven wordt vaak een externe bouwbegeleider aangesteld. BALD architecture behoud echter de rol van esthetisch begeleider zodat het uiteindelijk gebouwde resultaat de juiste vertaling is van de bij het ontwerp geformuleerde opgave.

neem contact op
met maarten

UA-28592347-1