restyling pand GV-E techniek

De opdracht:

‘Zien wat er nog niet is, dat is de start van een goed ontwerp. Bij de restyling van het pand van GV-E techniek uit Krommenie is dat goed te zien. Eigenlijk was de vraag om alleen een kleur van het gevelschilderwerk te bepalen, maar bij bestudering van het bestaande pand zag ik deze mogelijkheid.’

Type project.

kantoor

verbouw

De werkwijze:

Bouwkundig is er aan de buitenzijde bijna niets gewijzigd, de ramen zitten nog precies op de zelfde plaats. Alleen de gevelbekleding is vervangen door grote Eternit gevelplaten die verder doorgezet zijn langs het lage deel van het pand. De rest van de gevel is voorzien van een zwarte muurverf.

Het interieur was voornamelijk werkplaats en opslag. Dit is volledig op de schop gegaan waarbij er onder andere een klimaatvloer is aangelegd. Een klein deel is nu nog opslag, de rest is kantoor. Op de vloer is een speciale geweven nylon vloerbedekking gekomen die zeer slijtvast is en de sfeer van daglicht extra benadrukt.

Het antwoord:

Het oude gebouw is bijna onherkenbaar veranderd. De verbouwing werd zo wel duurder dan verwacht, maar er waren geen woorden nodig om de opdrachtgever te overtuigen, het beeld sprak voor zichzelf. Met deze beperkte middelen heeft het pand een complete make-over gehad waarmee de uitstraling weer past bij de ambitie van de opdrachtgever.

Werkwijze en oplossingen die verdergaan dan het voor de hand liggende

Door goed te luisteren naar de vraag en deze de tijd te geven om in te laten werken ontstaan er oplossingen die verder gaan dan het voor de hand liggende.

Ontwerp.

De ontwerpen van BALD architecture zijn opvallend, eenvoudig en helder van opzet. Ook bij een complexe vraagstelling wordt een heldere vormgeving bereikt. Onze meerwaarde blijkt uit de manier waarop de ontwerpvisie verweven wordt me de opdracht.

Bouwaanvraag.

Het bureau heeft veel ervaring met alle procedures van de aanvraag voor een omgevingsvergunning. De plannen worden effectief door de procedure en de beoordeling door welstand geloodst.

Esthetische begeleiding tijdens de bouw.

Bij complexe opgaven wordt vaak een externe bouwbegeleider aangesteld. BALD architecture behoud echter de rol van esthetisch begeleider zodat het uiteindelijk gebouwde resultaat de juiste vertaling is van de bij het ontwerp geformuleerde opgave.

neem contact op
met maarten

UA-28592347-1