nieuwbouw bedrijfspand flexitank

De opdracht:

‘Een standaard bedrijfspand van 3000m2 met bijbehorende kantoorruimte voor een standaard budget.’

Type project.

overige projecten

nieuwbouw

De werkwijze:

Geen enkel gebouw hoort standaard te zijn. De werkzaamheden in het bedrijf varieren van opslag, het laden en lossen van vrachtwagens en het verwerken van de binnengekomen producten. Dit is in het ontwerp zichtbaar gemaakt door de positie van de ramen in de gevel van het pand en de positie van de overheaddeuren.

Het antwoord:

De indeling van de plattegrond vloeit direct voort uit de werkzaamheden die er plaats gaan vinden. De hoogte van de ramen in de bedrijfshal is zodanig gekozen dat deze optimaal past bij de werkzaamheden die erachter plaatsvinden. Hierdoor ontstaat een karakteristieke gevel die het pand in combinatie met de materialisering en kleurstelling een stoer uiterlijk geeft. Uiteindelijk is niets standaard, behalve het budget.

Werkwijze en oplossingen die verdergaan dan het voor de hand liggende

Door goed te luisteren naar de vraag en deze de tijd te geven om in te laten werken ontstaan er oplossingen die verder gaan dan het voor de hand liggende.

Ontwerp.

De ontwerpen van BALD architecture zijn opvallend, eenvoudig en helder van opzet. Ook bij een complexe vraagstelling wordt een heldere vormgeving bereikt. Onze meerwaarde blijkt uit de manier waarop de ontwerpvisie verweven wordt me de opdracht.

Bouwaanvraag.

Het bureau heeft veel ervaring met alle procedures van de aanvraag voor een omgevingsvergunning. De plannen worden effectief door de procedure en de beoordeling door welstand geloodst.

Bouwkundig tekenwerk.

Door de opleidingen van Maarten Steunenberg van MTS tot Academie van Bouwkunst en zijn werkervaring van timmerman tot architect vertaald BALD architecture elke ambitie in een degelijk en bouwbaar plan. Alle werkzaamheden worden snel en effectief uitgevoerd, zonder ruis op de lijn.

Esthetische begeleiding tijdens de bouw.

Bij complexe opgaven wordt vaak een externe bouwbegeleider aangesteld. BALD architecture behoud echter de rol van esthetisch begeleider zodat het uiteindelijk gebouwde resultaat de juiste vertaling is van de bij het ontwerp geformuleerde opgave.

Bouwbegeleiding.

BALD architecture begeleidt de projecten het liefst van a tot z, dus tot en met de uiteindelijke oplevering. Hierdoor kunnen wij er voor zorgen dat het uiteindelijk gebouwde resultaat de juiste vertaling is van de bij het ontwerp geformuleerde opgave.

neem contact op
met maarten

UA-28592347-1