nieuwbouw bedrijfspand Olenex Zaandam

De vraag:

‘Ruim 4600m² bedrijfspand met een laboratorium en experience-center. En of het wel snel kan, want over anderhalf jaar staat de eerste vrachtwagen voor de poort.’

Type project.

nieuwbouw

overige projecten

De werkwijze:

Na een grondige analyse blijkt dat standaard brandcompartimentering de bedrijfswerkzaamheden te veel zal belemmeren, daarom is besloten het hele pand van een sprinklerinstallatie te voorzien. Het gebouw is in feite een grote machine, die alle werkzaamheden die nodig zijn om de in bulk aangeleverde consumptie-oliën, zoals olijfolie, te verwerken en te verpakken. Aan de linkerzijde van het gebouw worden de oliën aangevoerd door tankwagens, aan de rechterzijde zullen de verwerkte en verpakte producten het gebouw verlaten richting de distributiecentra.

Het antwoord:

De ‘zonnereflectoren’ bij de kozijnen op de verdieping zorgen ervoor dat de kozijnen niet zichtbaar zijn bij het benaderen van het gebouw, waardoor de entree de volledige aandacht krijgt. Deze heeft een luxe uitstraling door de stalen kaders en de houtcomposiet gevelafwerking. Wanneer de gevel op de verdieping vanaf de andere kant wordt gezien, opent deze zich juist en zijn de ramen zichtbaar, samen met de gekleurde zijde van de reflectoren. Dit vormt een groet aan de vertrekkende vrachtwagenchauffeurs die aan hun lange reis beginnen.

Snel en effectief

Door de opleiding van Maarten Steunenberg van MTS tot Academie van Bouwkunst en zijn werkervaring van timmerman tot architect vertaalt BALD architecture elke ambitie in een degelijk, bouwbaar plan. Alle werkzaamheden, van de eerste schets tot het laatste bouwkundig detail, worden snel en effectief uitgevoerd, zonder ruis op de lijn.

Ontwerp.

De ontwerpen van BALD architecture zijn opvallend, eenvoudig en helder van opzet. Ook bij een complexe vraagstelling wordt een heldere vormgeving bereikt. Onze meerwaarde blijkt uit de manier waarop de ontwerpvisie verweven wordt me de opdracht.

Bouwaanvraag.

Het bureau heeft veel ervaring met alle procedures van de aanvraag voor een omgevingsvergunning. De plannen worden effectief door de procedure en de beoordeling door welstand geloodst.

Bouwkundig tekenwerk.

Door de opleidingen van Maarten Steunenberg van MTS tot Academie van Bouwkunst en zijn werkervaring van timmerman tot architect vertaald BALD architecture elke ambitie in een degelijk en bouwbaar plan. Alle werkzaamheden worden snel en effectief uitgevoerd, zonder ruis op de lijn.

Esthetische begeleiding tijdens de bouw.

Bij complexe opgaven wordt vaak een externe bouwbegeleider aangesteld. BALD architecture behoud echter de rol van esthetisch begeleider zodat het uiteindelijk gebouwde resultaat de juiste vertaling is van de bij het ontwerp geformuleerde opgave.

neem contact op
met maarten

UA-28592347-1