nieuwbouw OBS Herman Gorter Zaandam

De opdracht:

‘Op de plek waar de oude noodlokalen van de dependance van de Herman Gorter School stonden wordt een nieuwe school gebouwd. Het bestaande kavel heeft een ongelukkige driehoekige vorm en is midden tussen de woningen in deze krappe jaren 30 wijk gelegen. Aan de voorzijde grenst het kavel aan een drukke weg.’

Type project.

nieuwbouw

onderwijs

De werkwijze:

Na intensief overleg met de buurt is gebleken dat een 1 laags driehoekig volume met een verdieping ter plaatse van de voorgevel de beste vorm voor de school is. In samenwerking met Nunc Architecten is het ontwerp gemaakt en zijn de plannen bouwkundig uitgewerkt.

Het antwoord:

Een vriendelijke, maar toch kloeke school die qua vorm en materialen mooi past in zijn omgeving en waarbij alle buren zo min mogelijk overlast ondervinden van de schoolactiviteiten.

Werkwijze en oplossingen die verdergaan dan het voor de hand liggende

Door goed te luisteren naar de vraag en deze de tijd te geven om in te laten werken ontstaan er oplossingen die verder gaan dan het voor de hand liggende.

Ontwerp.

De ontwerpen van BALD architecture zijn opvallend, eenvoudig en helder van opzet. Ook bij een complexe vraagstelling wordt een heldere vormgeving bereikt. Onze meerwaarde blijkt uit de manier waarop de ontwerpvisie verweven wordt me de opdracht.

Bouwaanvraag.

Het bureau heeft veel ervaring met alle procedures van de aanvraag voor een omgevingsvergunning. De plannen worden effectief door de procedure en de beoordeling door welstand geloodst.

Bouwkundig tekenwerk.

Door de opleidingen van Maarten Steunenberg van MTS tot Academie van Bouwkunst en zijn werkervaring van timmerman tot architect vertaald BALD architecture elke ambitie in een degelijk en bouwbaar plan. Alle werkzaamheden worden snel en effectief uitgevoerd, zonder ruis op de lijn.

Esthetische begeleiding tijdens de bouw.

Bij complexe opgaven wordt vaak een externe bouwbegeleider aangesteld. BALD architecture behoud echter de rol van esthetisch begeleider zodat het uiteindelijk gebouwde resultaat de juiste vertaling is van de bij het ontwerp geformuleerde opgave.

neem contact op
met maarten

UA-28592347-1