nieuwbouw bedrijfspand Best & Dekker

De opdracht:

‘Dit cacaoverwerkend bedrijf zit al generaties lang op deze locatie. Door de tijd heen is de beleving van deze plek echter veranderd van bedrijfsterrein tot onderdeel van het naastgelegen natuurgebied. Het ontwerp moet deze twee uitersten combineren. Een functioneel bruikbaar bedrijfsgebouw in een hoog gewaardeerde natuurlijke omgeving.’

Type project.

nieuwbouw

overige projecten

De werkwijze:

Het uitgangspunt voor het ontwerp van het nieuwe bedrijfspand van Best en Dekker is het principe van “form follows function”, wat resulteerde in een eenvoudige basisvorm die harmonieus opgaat in zijn omgeving. De positie van de bestaande silo’s blijft ongewijzigd omdat hier al een extra zware fundering onder zit. Dit is zowel een beperking van de indeling van het kavel als wel een aanleiding om hier iets bijzonders te doen

Het antwoord:

De uitsparing voor de silo’s in het hoofdvolume wordt geaccentueerd door een muur die het volume weer afsluit. Alle ramen in het pand zijn geplaatst waar ze het meest nodig zijn en hun vorm is afgestemd op het specifieke gebruik erachter. Hierdoor wordt het natuurlijk licht efficiënt ingezet en het uitzicht gemaximaliseerd.

Vanaf de ingang loopt direct een trap omhoog naar de kleedruimte, lunchplek en kantoren. We hebben gekozen voor een trap van donker beton, die minder vatbaar is voor vervuiling van de vieze werkschoenen, en wanden van robuust chipwood. Deze keuzes zijn niet alleen praktisch doordacht, maar ook gewoon mooi, duurzaam en praktisch. Naast de ingang bevind zich een grote overhead deur die toegang geeft tot de enorme bedrijfsruimte.

Dit project toont bij uitstek de toewijding voor een doelgericht ontwerp en het vermogen om esthetiek te verbinden met functionaliteit.

Opvallende ontwerpen, eenvoudig van opzet

De ontwerpen van BALD architecture zijn opvallend, eenvoudig en helder van opzet. Ook bij een complexe vraagstelling wordt een heldere vormgeving bereikt.

Ontwerp.

De ontwerpen van BALD architecture zijn opvallend, eenvoudig en helder van opzet. Ook bij een complexe vraagstelling wordt een heldere vormgeving bereikt. Onze meerwaarde blijkt uit de manier waarop de ontwerpvisie verweven wordt me de opdracht.

Bouwaanvraag.

Het bureau heeft veel ervaring met alle procedures van de aanvraag voor een omgevingsvergunning. De plannen worden effectief door de procedure en de beoordeling door welstand geloodst.

Bouwkundig tekenwerk.

Door de opleidingen van Maarten Steunenberg van MTS tot Academie van Bouwkunst en zijn werkervaring van timmerman tot architect vertaald BALD architecture elke ambitie in een degelijk en bouwbaar plan. Alle werkzaamheden worden snel en effectief uitgevoerd, zonder ruis op de lijn.

Esthetische begeleiding tijdens de bouw.

Bij complexe opgaven wordt vaak een externe bouwbegeleider aangesteld. BALD architecture behoud echter de rol van esthetisch begeleider zodat het uiteindelijk gebouwde resultaat de juiste vertaling is van de bij het ontwerp geformuleerde opgave.

neem contact op
met maarten

UA-28592347-1