Kleine efficiënte gastenstudio

 

De opdracht:

‘Een kleine atelierruimte in een achterhuis op de Herengracht in Amsterdam moet verbouwd worden tot relax-ruimte die af en toe gebruikt zal worden als gastenstudio. De eigenaren wonen nu op de begane grond van het voorhuis, waar door de altijd aanwezige toeristen op de grachten geen moment rust te vinden is. Daarom hebben ze het achterhuis op de eerste verdieping direct aangekocht zodra dit te koop kwam.’

Type project.

verbouw

woonhuis

De werkwijze:

Met een oppervlakte van 25 vierkante meter kan je gerust zeggen dat het klein is, zeker als alle voorzieningen zoals een badkamer met toilet, pantry, cv-kast, bed en woonkamer hierin moeten passen. Om toch voldoende leefruimte over te houden wordt gezocht naar een super efficiënte plattegrond. Voor alle voorzieningen is gezocht naar de kleinste, maar toch praktische oplossing. Ook de hoogte is minimaal uitgevoerd zodat boven de pantry, het bed en de badkamer nog extra opslagruimte overblijft.

Het antwoord:

Door alle functies in een smalle strook tegen de achterwand te plaatsen en van het bed een opklapbed te maken blijft er nog een behoorlijke ruimte over voor de woonkamer, waar zelfs een openhaard in past! Door het hoge plafond en de hoge ramen naar de patio is het een fijne, lichte ruimte geworden, weg van de drukte van de toeristen op de grachten. Alle afwerkingen van hout zijn gemaakt door een ‘ebonist’ van De Vijf Prinsen waardoor het er prachtig verfijnd uitziet.

Werkwijze en oplossingen die verdergaan dan het voor de hand liggende

Door goed te luisteren naar de vraag en deze de tijd te geven om in te laten werken ontstaan er oplossingen die verder gaan dan het voor de hand liggende.

Ontwerp.

De ontwerpen van BALD architecture zijn opvallend, eenvoudig en helder van opzet. Ook bij een complexe vraagstelling wordt een heldere vormgeving bereikt. Onze meerwaarde blijkt uit de manier waarop de ontwerpvisie verweven wordt me de opdracht.

Bouwkundig tekenwerk.

Door de opleidingen van Maarten Steunenberg van MTS tot Academie van Bouwkunst en zijn werkervaring van timmerman tot architect vertaald BALD architecture elke ambitie in een degelijk en bouwbaar plan. Alle werkzaamheden worden snel en effectief uitgevoerd, zonder ruis op de lijn.

Esthetische begeleiding tijdens de bouw.

Bij complexe opgaven wordt vaak een externe bouwbegeleider aangesteld. BALD architecture behoud echter de rol van esthetisch begeleider zodat het uiteindelijk gebouwde resultaat de juiste vertaling is van de bij het ontwerp geformuleerde opgave.

neem contact op
met maarten

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis.

UA-28592347-1