kantoor Oram

De opdracht:

‘Een nieuwe, frisse inrichting voor een kantoor op de bovenste verdieping van een toren aan het IJ in Amsterdam. De bezetting van het kantoor wisselt door de week heen tussen de 2 en 16 personen. Hoe organiseer je een kantoorruimte waarbij je met twee personen niet verloren in de ruimte zit, maar die toch ruim plek biedt voor 16 werknemers?’

Type project.

kantoor

De werkwijze:

De openheid met het uitzicht is de grootste kwaliteit van de ruimte, dit moet zeker benadrukt worden door de indeling en de vormgeving. De inrichting moet plek bieden aan een heel flexibele organisatie, daarom is er voorafgaand aan het ontwerpproces veel overleg geweest over hoe het kantoor zo optimaal mogelijk en zo divers mogelijk gebruikt kan worden.

Het antwoord:

Een kantoor dat alle mogelijke vormen van werken faciliteert met onder andere zit-sta tafels, een lounge werkplek, een samenwerkplek, maar natuurlijk ook nog een paar ‘standaard’ bureaus. Het rood van de kolommen aan de buitenzijde van de toren, tevens de kleur van het logo, komt terug in de kleur in de kern van het kantoor.
De boekenkasten met de Sanseveria’s bakenen de afgescheiden werkplekken af. Het geweldige uitzicht over het IJ en over het centrum van Amsterdam blijft vanaf elk punt in het kantoor te zien.

Werkwijze en oplossingen die verdergaan dan het voor de hand liggende

Door goed te luisteren naar de vraag en deze de tijd te geven om in te laten werken ontstaan er oplossingen die verder gaan dan het voor de hand liggende.

Ontwerp.

De ontwerpen van BALD architecture zijn opvallend, eenvoudig en helder van opzet. Ook bij een complexe vraagstelling wordt een heldere vormgeving bereikt. Onze meerwaarde blijkt uit de manier waarop de ontwerpvisie verweven wordt me de opdracht.

Bouwkundig tekenwerk.

Door de opleidingen van Maarten Steunenberg van MTS tot Academie van Bouwkunst en zijn werkervaring van timmerman tot architect vertaald BALD architecture elke ambitie in een degelijk en bouwbaar plan. Alle werkzaamheden worden snel en effectief uitgevoerd, zonder ruis op de lijn.

Bouwbegeleiding.

BALD architecture begeleidt de projecten het liefst van a tot z, dus tot en met de uiteindelijke oplevering. Hierdoor kunnen wij er voor zorgen dat het uiteindelijk gebouwde resultaat de juiste vertaling is van de bij het ontwerp geformuleerde opgave.

neem contact op
met maarten

UA-28592347-1