case study ‘Huis van de Buren’

De opgave:

‘De huidige wooncrisis heeft ertoe geleid dat er nog maar weinig betaalbare starterswoningen beschikbaar zijn. Een klein, maar belangrijk, onderdeel van de oplossing is dit concept van kleine, betaalbare appartementen. Kleine studio’s kunnen een tijdelijke oplossing zijn in een permanent, hoogwaardig en duurzaam gebouw.

Type project.

nieuwbouw

overige projecten

vrij werk

woonhuis

Het concept:

Dit innovatief concept is een super flexibel appartementengebouw. Door de voor- en achtergevel dragend te maken, kunnen de woningscheidende wanden naar behoefte geplaatst en verschoven worden. Hierdoor kunnen kleine studio’s gemaakt worden die in de toekomst eenvoudig vergroot kunnen worden. En, als daar behoefte aan is, later ook weer eenvoudig kleiner. Dit concept kan ook ingezet worden voor bijvoorbeeld tijdelijke bouw voor asielzoekers of voor zorgwoningen.

Het antwoord:

Naast de duurzame, biobased, bouwmaterialen en de houtskeletbouw constructie is dit concept ook een duurzame oplossing omdat ze zich altijd aan de behoefte kunnen aanpassen. Met dit concept is het mogelijk om te starten met kleine appartementen van ca. 27m² bruto vloeroppervlakte, die in de toekomst eenvoudig uitgebreid kunnen worden. Op deze manier kan er flexibel worden ingespeeld op de veranderende behoeften.

Werkwijze en oplossingen die verdergaan dan het voor de hand liggende

Door goed te luisteren naar de vraag en deze de tijd te geven om in te laten werken ontstaan er oplossingen die verder gaan dan het voor de hand liggende.

Ontwerp.

De ontwerpen van BALD architecture zijn opvallend, eenvoudig en helder van opzet. Ook bij een complexe vraagstelling wordt een heldere vormgeving bereikt. Onze meerwaarde blijkt uit de manier waarop de ontwerpvisie verweven wordt me de opdracht.

Bouwaanvraag.

Het bureau heeft veel ervaring met alle procedures van de aanvraag voor een omgevingsvergunning. De plannen worden effectief door de procedure en de beoordeling door welstand geloodst.

Bouwkundig tekenwerk.

Door de opleidingen van Maarten Steunenberg van MTS tot Academie van Bouwkunst en zijn werkervaring van timmerman tot architect vertaald BALD architecture elke ambitie in een degelijk en bouwbaar plan. Alle werkzaamheden worden snel en effectief uitgevoerd, zonder ruis op de lijn.

neem contact op
met maarten

UA-28592347-1