woonhuis aan ’t Kalf te Zaandam

De opdracht:

‘de helft van een twee onder een kapwoning moet gesloopt worden in verband met de slechte staat van de fundering. Het kavel is smal maar diep en er geldt een zeer behoudend welstandsbeleid. Volgens het bestemmingsplan kan alleen het oppervlakte van het bestaande kleine huisje herbouwd worden.’

Type project.

woonhuis

vrij werk

verbouw

De werkwijze:

De wetgeving voor vergunningsvrij bouwen is precies uitgezocht waardoor er veel meer gebouwd mag worden dan op grond van het bestemmingsplan mogelijk lijkt. De indeling van de begane grond wordt georganiseerd over de hele diepte van het kavel zodat de beperkte ruimte optimaal gebruikt wordt en er toch veel daglicht in de woning komt.

Het antwoord:

Het huisje aan de straatzijde wordt terug gebouwd zoals het er stond. Aan de achterzijde worden vergunningsvrij de woonkamer en het atelier gebouwd. Het terras licht tussen de woonkamer en het atelier. Het stuk tuin naast het atelier was oorspronkelijk een verloren stukje grond en wordt nu weer betrokken bij de woning.

Werkwijze en oplossingen die verdergaan dan het voor de hand liggende

Door goed te luisteren naar de vraag en deze de tijd te geven om in te laten werken ontstaan er oplossingen die verder gaan dan het voor de hand liggende.

Ontwerp.

De ontwerpen van BALD architecture zijn opvallend, eenvoudig en helder van opzet. Ook bij een complexe vraagstelling wordt een heldere vormgeving bereikt. Onze meerwaarde blijkt uit de manier waarop de ontwerpvisie verweven wordt me de opdracht.

Bouwkundig tekenwerk.

Door de opleidingen van Maarten Steunenberg van MTS tot Academie van Bouwkunst en zijn werkervaring van timmerman tot architect vertaald BALD architecture elke ambitie in een degelijk en bouwbaar plan. Alle werkzaamheden worden snel en effectief uitgevoerd, zonder ruis op de lijn.

neem contact op
met maarten

UA-28592347-1