CBS Tamarinde Zaandam

De opdracht:

Voor een bestaande school in de burgemeestersbuurt in Zaandam moet op de zelfde locatie vervangende nieuwbouw ontworpen worden. De school krijgt zes lokalen en een speellokaal en moet vanzelfsprekend passen in de kleinschalige woonwijk.

Type project.

nieuwbouw

onderwijs

De werkwijze:

In nauw overleg met de school en met de buurtbewoners is de ideale plek voor de school op het plein bepaald. Ook de inrichting van het plein zelf is samen met de buurt vormgegeven. Uitgangspunt bij het ontwerp van de school is om met ‘de gereedschapskist van toen’ een hedendaags gebouw te maken. Beeldbepalen daarbij zijn het karakteristieke rode metselwerk met daar boven een witte houten gevel en een duidelijke horizontale belijning. Als markering van het schoolplein is op de hoek van het gebouw een torentje in metselwerk gemaakt met bovenin de oude glas-in-lood ramen die uit het oude schoolgebouw bewaard zijn gebleven.

Het antwoord:

Een mooi compact hedendaags schoolgebouw wat zich naadloos voegt in de smalle straten van deze arbeidersbuurt uit de jaren ’30.

Werkwijze en oplossingen die verdergaan dan het voor de hand liggende

Door goed te luisteren naar de vraag en deze de tijd te geven om in te laten werken ontstaan er oplossingen die verder gaan dan het voor de hand liggende.

Ontwerp.

De ontwerpen van BALD architecture zijn opvallend, eenvoudig en helder van opzet. Ook bij een complexe vraagstelling wordt een heldere vormgeving bereikt. Onze meerwaarde blijkt uit de manier waarop de ontwerpvisie verweven wordt me de opdracht.

Bouwkundig tekenwerk.

Door de opleidingen van Maarten Steunenberg van MTS tot Academie van Bouwkunst en zijn werkervaring van timmerman tot architect vertaald BALD architecture elke ambitie in een degelijk en bouwbaar plan. Alle werkzaamheden worden snel en effectief uitgevoerd, zonder ruis op de lijn.

Bouwaanvraag.

Het bureau heeft veel ervaring met alle procedures van de aanvraag voor een omgevingsvergunning. De plannen worden effectief door de procedure en de beoordeling door welstand geloodst.

Esthetische begeleiding tijdens de bouw.

Bij complexe opgaven wordt vaak een externe bouwbegeleider aangesteld. BALD architecture behoud echter de rol van esthetisch begeleider zodat het uiteindelijk gebouwde resultaat de juiste vertaling is van de bij het ontwerp geformuleerde opgave.

neem contact op
met maarten

UA-28592347-1